Kunstmuseum aan zee Collecties van
de Vlaamse Gemeenschap
en
Stad Oostende

Welkom op de pagina van Untitled!

Benieuwd wie we zijn en wat we zoal doen? Ontdek het hier! 

Untitled, wie zijn we? 
Untitled is het jongerenplatform van Mu.ZEE. We zijn jonge, creatieve wezens die onze krachten en talenten bundelen om het museum wat meer 'jongeren-minded' te maken. Ons team bestaat uit verschillende enthousiaste, jonge mensen met als gemeenschappelijke factor onze liefde voor kunst! 

Untitled, wat doen we?
Goh, goeie vraag. Untitled is een platform voor en door jongeren. Wij, jonge kunstliefhebbers en kunstenaars, krijgen 'carte blanche' om in het museum te organiseren, cureren, exposeren ... kortom: gewoon ons ding te doen. Ons doel? Bewijzen dat een museum geen oud, stoffig gebouw is met saaie tekeningen aan de muren, maar een bruisende plek is waar dialoog ontstaat, jongeren samenkomen, maatschappelijke thema's worden aangekaart en jonge mensen kansen krijgen... Een museum gaat om meer dan 'de kunst' alleen. Het gaat ook om de beleving, gevoelens en gedachten die deze kunst bij je (kan) oproepen.

Pas jij perfect binnen het plaatje of denk je er net helemaal anders over? Heb je een zot idee of wil je Untitled gewoon wat beter leren kennen? Zit je met vragen of wil je iets kwijt? 

Ontdek meer over ons op facebook en Instagram.

Spring eens binnen in 't museum: 

Mu.ZEE

Romestraat 11

8400 Oostende

Stuur ons een liefdesbrief, gedichtje of je grootste geheimen: 

jongerenplatform@muzee.be

 

Open call Jongeren

Eind juli wordt er een tentoonstelling op poten gezet. Waarover die zal gaan weten we nog niet, want we stellen hem samen met het materiaal en de ideeën die we van jullie krijgen.

Dit is dus een open call: ben je een jonge kunstenaar, een maker of heb je een idee dat we moeten horen? Klik dan op deze link en doe mee. Uit alle inschrijvingen zal er een coherent geheel gekozen worden dat getoond wordt in Mu.ZEE vanaf eind juli gedurende 6 maanden!

Ben je dus een jonge maker (16-26 jaar)?

Ben je vrij in juli?
Vind je beleving even belangrijk als wij en heb je het ook soms gehad met een saaie museumcontext?
Dan zoeken we jou!
De open call sluit op vrijdag 1 maart en snel daarna zal je iets horen.

Vragen? Mail zeker naar jongerenplatform@muzee.be